Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Куди спробують наступати росіяни: на Миколаїв чи на Кривий Ріг

Окупанти зібрали на Південному напрямку близько 30 військових батальйонів. Завдання російської армії – швидкий наступ до 6 серпня, – розповів Арестович. Але він вважає, що бойова здатність цих тактичних груп занадто низька для наступу на Кривий Ріг чи Миколаїв.  

Інформатор Україна опитав й інших військових експертів, чи підуть на Кривий Ріг російські війська, – пише Інформатор Кривий Ріг.

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко сказав нам, що російські окупанти можуть піти одночасно і на Кривий Ріг, і на Миколаїв. Але імовірність, що вони значно просунуться, а тим більше зможуть захопити ці міста, дуже низька.

«Скоріше за все, це буде постріл собі ж у ногу для російських окупантів, ніж якийсь розвиток наступу на правому березі», – упевнений Олександр Коваленко.

Пояснює він це тим, що росіяни матимуть дуже великі проблеми із забезпеченням військ на правому березі Дніпра. Антонівський міст поблизу Херсона пошкоджений українськими військами, так само як і Залізничний міст поряд. Таму ані техніку, а ні боєприпаси через нього переправляти не вийде. Понтонні мости, які наводять росіяни, також не дозволять виконати це завдання.  Лишається міст через ГЕС у Новій Каховці. Але і він не вирішить проблему росіян.

«Говорити про те, що сотні танків будуть їхати через Каховську ГЕС,  не доводиться, це по суті її зруйнує», – каже Олександр Коваленко.

Зараз росіяни перекидають величезну кількість військ та техніки у Херсонську область на лівий берег Дніпра.

«Російські окупанти зараз концентрують у Херсонській області найбільшу групу військ за весь період повномасштабного вторгнення в Україну. Якщо раніше ця найбільша група військ була сконцентрована на донбаському плацдармі, то зараз її всю підривають і передислокують на херсонський плацдарм», каже Коваленко.

Для цього із Донецького та Запорізького плацдармів ці війська окупантам доводиться забирати.  Судячи з усього, таким чином окупанти хочуть завадити контрнаступу українських військ на Херсонщині. Але для цього війська треба перекинути на правий берег області. Через пошкоджені мости із цим виникнуть проблеми. Таким чином, навіть якщо росіяни і наважаться не обмежуватися обороною на Херсонщині, а йти ще й далі в наступ на Миколаїв чи Кривий ріг – вони зіткнуться з проблемою. Не вистачатиме боєприпасів, палива та іншого забезпечення через проблеми з логістикою. Тим більше, що правий берег Дніпра повністю під вогневим контролем українських військ завдяки системам реактивного вогню «HIMARS».

«Ми там самі збираємося наступати і в нас там достатньо сил», сказав «Інформатору» військовий експерт Денис Попович.

Та все ж наступу росіян він таки очікує. Вказує на те, які саме війська накопичують на Херсонщині росіяни.

«Це десантні війська. А їх використовують більше для того, щоб наступати, ніж щоб оборонятися. Тому не виключаю, що вони можуть наступати чи на Кривий ріг, чи на Миколаїв, чи на обидва напрямки», –  каже Денис Попович.

Та насправді, що в голові у військового та політичного керівництва росії, прогнозувати просто не можливо. У цьому також сходяться усі опитані нами експерти. Ледве не вся лінія фронту зараз перебуває у русі. Військовий експерт Петро Черник називає нам ще одну можливу причину цього.

«Так як я розумію логіку російської міліарної машини, вони можуть піти будь де. Введення нас в оману, тобто маневрування військами є одним із способів завдання удару у перспективі. Діяти на обман вони знають як. Чекати удару можна на будь-якій точці фронту», попереджає Петро Черник.

Раніше ми писали про заяву українського військового експерта Олега Жданова щодо наступу росії на Кривий Ріг.

Нагору