Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі виготовляли фальшиві «Ariel» і «Tide»: як покарали злочинців

У Жовневому районному суді Кривого Рогу засудили двох криворізьких “бізнесменів”, які виготовляли пральні засоби під виглядом відомих брендів.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Жовтневого районного суду.

Відомо, що приблизно з січня 2018 року по січень 2020 року обвинувачені Г. та С. виготовляли пральні засоби у вигляді порошків та гелів, поміщували їх у пластикові ємності, наносили на етикетку зображення вищевказаних знаків для товарів та послуг «Ariel», «Tide», «LENOR» та зберігали у складських приміщеннях, орендованих обвинуваченим Б.
Підробку чоловіки продавали на території міста та в інші регіони України, використовуючи для цього веб-сайт під назвою «Папуля» та Інтернет-магазин «ОLХ». Доставку здійснювали безпосередньо клієнтам або пересилали через служби доставки «Нова Пошта», «Делівері». Отриманий прибуток від продажу підробленої продукції чоловіки ділили між собою.

Під час судового розгляду обвинувачені визнали свою провину у скоєному та щиро розкаялись.
Вироком суду від 25 липня 2022 року їх було визнано винними та призначено покарання у виді штрафу, а отже кожен з них повинен буде сплатити понад 260 тисяч гривень на користь держави.

Також, судом було задоволено цивільний позов компанії «The Procter & Gamble Company» та стягнуто з обвинувачених завдану матеріальну шкоду в розмірі понад 260 тисяч гривень.
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Про те, як покарали криворіжця, який назвав захисників України “гарматним м’ясом”, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору