До війни більшість з нас, не замислюючись, викидала проріджені буряки і відрізану бурякову гичку, а даремно. Як виявилося, листя буряка використовують для приготування салатів, холодних закусок, других страв, супів, додають у зелений борщ. Тушкують, як шпинат, солять, маринують, заморожують на зиму. Черешки відварюють на гарнір до м’яса, обсмажують з сухарями в олії, додають в рагу, використовують як начинку в пироги. Плюс до всього, бурякова гичка має купу вітамінів та мікроелементів.
Інформатор пропонує приготувати з неї смачний і корисний салат.
Салат з листя буряка
Продукти
листя 4 буряків
пучок кропу
зелена цибуля
1-2 огірка
2 варених яйця
2-3 ст. л. майонезу
Приготування
Порізати листя з 4 буряків, невеликий пучок кропу, трохи зеленої цибулі, огірок, 2 варених яйця.
Заправити двома ложками майонезу. Все смачно, корисно, дешево.
Про те, як приготувати варення з абрикосів з кісточками, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова