Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон закруток: готуємо абрикосове варення з кісточками

З настанням зими знову хочеться поринути у літо. Тому, щоб захопити трохи тепла на зиму, пропонуємо приготувати яскраве варення з абрикосів і апельсину. А родзинкою цього рецепту стануть кісточки.

Щоб холодними зимовими вечорами у вас о чаю було смачне варення, Інформатор ділиться рецептом смачного варення, у якому використовуються чищені кісточки абрикосу.

Інгредієнти:

Абрикоси – 1,5 кг

Цукор – 1 кг

Апельсин – 1 шт.

Приготування:

Готуємо абрикоси. Фрукти необхідно промити і просушити.

Далі слід видалити кісточку, а половинки абрикос скласти в окремий посуд. Якщо абрикоси занадто великі їх можна нарізати четвертинками. Кісточки не викидаємо, а складаємо в окремий посуд.

Потім апельсин потрібно нарізати шматочками і подрібнити в блендері.

Наступний крок – викладаємо підготовлені компоненти шарами. У каструлю з товстим дном відправляємо частину абрикос, присипаємо цукром і викладаємо частину подрібненого апельсина. Повторюємо шари.

Даємо постояти фруктам 2 години, щоб вони віддали сік. Можна прикрити каструлю рушником або газетою.

Тим часом розбиваємо кісточки абрикосів і дістаємо ядра. Щоб уникнути гіркоти, краще почистити ядра кісточок від шкірки.

Потім варимо варення в три прийоми. Спочатку сиропу даємо закипіти на помірному вогні і знімаємо пінку. Потім даємо охолонути 2 години і знову доводимо до кипіння. Даємо охолонути, додаємо чищені ядра від кісточок і знову кип’ятимо. Тепер вже протягом 10 хвилин.

Кипляче абрикосове варення відправляємо в банки, закриваємо кришками і варення на зиму готове.
Олена Шевченко

Нагору