Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Розумній господині: готуємо салат з бурякової гички

До війни більшість з нас, не замислюючись, викидала проріджені буряки і відрізану бурякову гичку, а даремно. Як виявилося, листя буряка використовують для приготування салатів, холодних закусок, других страв, супів, додають у зелений борщ. Тушкують, як шпинат, солять, маринують, заморожують на зиму. Черешки відварюють на гарнір до м’яса, обсмажують з сухарями в олії, додають в рагу, використовують як начинку в пироги. Плюс до всього, бурякова гичка має купу вітамінів та мікроелементів.

Інформатор пропонує приготувати з неї смачний і корисний салат.

Салат з листя буряка

Продукти

листя 4 буряків

пучок кропу

зелена цибуля

1-2 огірка

2 варених яйця

2-3 ст. л. майонезу

Приготування

Порізати листя з 4 буряків, невеликий пучок кропу, трохи зеленої цибулі, огірок, 2 варених яйця.

Заправити двома ложками майонезу. Все смачно, корисно, дешево.

Про те, як приготувати варення з абрикосів з кісточками, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору