Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На річці Саксагань браконьєр наловив раків на 237 тисяч гривень

На річці Саксагань поблизу селища Чумаки Кам’янського району рибалка ловив раків сітками, що заборонена законом. Спіймані членистоногі будуть коштувати йому дуже дорого.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль, 18 липня поблизу с.Чумаки Кам’янського району рибпатрульні Дніпропетровщини затримали рибалку, який ловив раків у брід забороненими знаряддями – трьома лісковими сітками (100 метрів). У такий спосіб порушнику вдалося добути 71екз. раків. Збитки, завдані державі, становлять 236 572 грн.

На чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Крім того, на місце події викликано слідчо-оперативну групу Національної поліції. Наразі розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Це карається законом обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Сітки та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі рибоохоронний патруль дістав мережі браконьєрів з водоймища і роздав рибу людям.

Альона Свірідова

Нагору