Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпрі чоловік викинув собаку з п’ятого поверху: що йому за це загрожує

21 липня у Дніпрі невідомий чоловік викинув з вікна п’ятого поверху багатоповерхівки собаку породи хаскі. Тварина померла. Це бачили сусіди, які викликали поліцію.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на патрульну поліцію Дніпропетровської області і Дніпровське районне управління поліції, 21 липня близько 01:40 до поліції надійшло повідомлення про виявлення мертвої тварини біля одного з будинків по вулиці Данила Галицького в Новокодацькому районі міста.
Патрульні прибули на місце події. Біля будинку вони дійсно знайшли загиблого пса. Очевидці вказали правоохоронцям в якій квартирі проживає ймовірний зловмисник.

В цей час до поліціянтів підійшов чоловік, що назвався сином господаря квартири. Він відчинив патрульним двері. Всередині охоронці порядку виявили двох громадян — господаря та його товариша. Обидва чоловіки перебували в стані сильного алкогольного сп’яніння. Один із них поводився зухвало, почав штовхати патрульних. Його затримали із застосуванням фізичної сили та кайданок. Інший перебував в неадекватному стані через кількість спожитого алкоголю. Чоловікові викликали швидку. Лікарі надали йому медичну допомогу.
Також на місце події прибула власниця загиблої собаки. 19-річна дівчина пояснила, що на деякий час залишила собаку батькові свого товариша, аби той пригледів за нею. Вона вирішила написати заяву про обставини загибель свого вихованця.

На місце інспектори викликали слідчо-оперативну групу та доставили обох чоловіків до відділку поліції.

Громадянам загрожує відповідальність за ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ). Такий злочин карається обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі на строк від двох до трьох років.
Якщо ж свідком вчинку стали неповнолітні, п’яним вбивцям хаскі доведеться провести за гратами від  трьох до п’яти років.

І ще одне: відповідально приймайте рішення завести домашню тваринку.

Про те, що у Кривому Розі чоловік стріляв по котах з пневматичного пістолету, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору