Напевно, немає такої людини, яка не любить картоплю фрі – бажано «як в Макдональдсі”. Але ті, хто слідкує за здоров’ям своїм і своїх близьких, уникають її, адже це страшенно шкідлива страва, яка смажиться в чистому жирі!
Реклама
Інформатор пропонує рецепт, де жир не знадобиться зовсім
Продукти
Реклама
Картопля – 5-7 шт .;
яйця – 2 шт .;
сіль, спеції за смаком.
Реклама
Приготування
- Почистіть картоплю і наріжте її на брусочки завтовшки близько 1 см.
- Відокремте яєчні білки від жовтків і злегка збийте. Додайте до збитих білкам сіль і спеції, перемішайте.
- Обваляйте картопляні брусочки в білкової суміші.
- Простеліть деко пекарської папером і викладіть на нього картоплю акуратними рядами.
- Розігрійте духовку до 200 ° C і поставте туди деко з картоплею. Через 5-7 хвилин заберіть з-під картоплі папір і запікайте її до появи золотистої скоринки.
От і все! Смаколик без шкоди для здоров’я готовий. Можна ласувати.
Про те, як приготувати українські бендерики з м’ясом, Інформатор писав раніше.
Реклама
Альона Свірідова
Реклама