Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дешево та смачно: як приготувати биточки з тюльки

Якщо чоловік рибак, у господині завжди виникає питання, я що робити з рибною дрібнотою, якщо у будинку навіть немає кота. Між тим застосування їй знайшли великі поціновувачі рибної кулинарії одесити.

Тому Інформатор пропонує приготувати з тюльки та іншою дрібної риби смачнючі биточки.

Биточки з тюльки

Продукти

свіжа тюлька (або дрібна річкова риба) — 500 грамів;

яйце — 1 штука;

борошно — 40 грамів;

соняшникова олія — 60 грамів;

майонез — 20 грамів;

сіль, перець — за смаком.

Продукти для соусу:

майонез — 50 грамів;

ріпчаста цибуля — 20 грамів;

мариновані огірки — 20 грамів;

кріп — декілька гілочок;

каперси — 1—2 штуки.

Приготування

Почистити рибу від кишок, хребтів, ретельно промити під водою та обсушити. Посоліть та поперчіть почищену тюльку, розділіть на частини та сформуйте у вигляді биточків.

Яйце змішайте з майонезом і сіллю. Обваляйте в борошні сформовані биточки з тюльки та покладіть на гарячу пательню з олією. Зверху одразу налийте зверху на кожний биточок яєчно-майонезну суміш. Обсмажте биточки з обох боків до золотавої скоринки.

Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю, огірки, кріп та каперси. Перемішайте всі інгредієнти з майонезом. Соус до найсмачніших биточків з тюльки готовий!

Про те, як приготувати смачне печиво без випічки, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору