Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі відкрилися курси української мови та розмовні клуби: як туди потрапити

У Кривому Розі почали діяти онлайн-курси «Говоримо українською правильно» та заняття мовних клубів «Спілкуймося українською».

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на управління преси Криворізького міськвиконкому.

З 1 липня у Кривому Розі почали діяти безплатні онлайн-курси «Говоримо українською правильно». Анонс про запис на курси було розміщено 24 червня і за декілька днів зареєструвалося понад 500 криворіжців. Курси проводитимуться протягом двох місяців в онлайн-форматі. Всі, хто зареєструвалися, отримали повідомлення про початок занять і посилання на приєднання. Ті, хто не встиг зареєструватися, зможуть переглянути заняття у записі на освітньому порталі міста Кривого Рогу. По завершенню курсів, учасники отримають електронні сертифікати.

Заняття на курсах «Говоримо українською правильно» проводитимуться двічі на тиждень.

Для тих, хто хоче спілкуватися вживу, в кожному районі міста відкриті мовні клуби «Спілкуймося українською». Двічі на тиждень – щосереди та щосуботи об 11.00 всі бажаючі підвищити свій рівень знань можуть зробити це в 23 клубах, що знаходяться в міських бібліотеках, в яких (чи поруч) є укриття на випадок повітряної тривоги.

Заняття у мовному клубі побудовані наступним чином. Перша частина – теоретична, вона присвячена навчанню: як ставити наголос, які слова доцільно використовувати у тих чи інших випадках, як відійти від суржика, як написати заяву, автобіографію тощо.
Друга частина – практична, вона присвячена культурі мовлення. Наприклад, якщо мова йде про воєнну тематику, то запрошуються профільні фахівці – військові, з якими учасники заняття обговорюють дану тему українською мовою.
Також будуть запрошуватися спікери, у тому числі, і не з Кривого Рогу, з якими можна буде поспілкуватися онлайн. Це стосується відомих артистів, українських письменників, громадських діячів з якими можна буде обговорити українською мовою актуальні питання сьогодення, а також профільні теми.
До клубу будуть запрошуватись спікерами і молоді криворізькі автори, щоб була можливість не лише спілкуватись українською, але й популяризувати творчість земляків – поетів, письменників, художників Криворіжжя.
У заключній, третій частині, представники бібліотеки розповідатимуть про літературні новинки, щоб учасники заняття могли безкоштовно взяти книжку та прочитати її вдома або зайти онлайн для читання, посилання надаватимуть бібліотекарі.
Альона Свірідова

Нагору