Після новорічних свят у сімейному бюджеті часто не вистачає коштів. Проте на боках з’являються зайві сантиметри. Але солоденького все ж хочеться.
Інформатор пропонує рецепт десерту, який і гроші зекономить і кілограмів не додасть.
Вівсяний пиріг з яблуками
Продукти
- Вершкове масло 120 г
- Цукор 160 г
- Сіль 1 щіпка
- Яйце 3 шт.
- Пшеничне борошно 100 г
- Вівсяні пластівці 150 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Яблуко 4 шт.
- Лимон 1 шт.
Приготування
- Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
- Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.
- Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
- Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.
Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, так що дайте йому трохи охолонути у формі. Якщо маєте бажання можете посипати випічку цукровою пудрою. Вівсянка абсолютно не відчувається, а пиріг має цікавий горіховий смак. До чаю саме те!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати пиріг з моцарелою. Також ми розповідали про те, як приготувати пиріг із замороженини ягодами на сковороді.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко