Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачно, корисно, дешево: готуємо вівсяний пиріг з яблуками

Після новорічних свят у сімейному бюджеті часто не вистачає коштів. Проте на боках з’являються зайві сантиметри. Але солоденького все ж хочеться. 

Інформатор пропонує рецепт десерту, який і гроші зекономить і кілограмів не додасть.

Вівсяний пиріг з яблуками

Продукти

  • Вершкове масло 120 г
  • Цукор 160 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце 3 шт.
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Вівсяні пластівці 150 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Кориця 1 ч. л.
  • Яблуко 4 шт.
  • Лимон 1 шт.

Приготування

  1. Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
  2. Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.
  3. Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
  4.  Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.

Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, так що дайте йому трохи охолонути у формі. Якщо маєте бажання можете посипати випічку цукровою пудрою. Вівсянка абсолютно не відчувається, а пиріг має цікавий горіховий смак. До чаю саме те!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати  пиріг з моцарелою. Також ми розповідали про те, як приготувати пиріг із замороженини ягодами на сковороді.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору