Кривий Ріг До сайту

До святкового столу: готуємо галицькі крученики

До Нового року залишилося три дні. Господині шукають, чим здивувати гостей на святковому столі. Пропонуємо страву класичної української кухні, яка чомусь недостатньо відома у наші дні.

Реклама

Інформатор розповість, як приготувати галицькі крученики.

Галицькі крученики 

Реклама

Продукти

Приготування

Свинину наріжте на шматочки невеликого розміру овальної форми.

Реклама

Відбийте, посоліть, поперчіть, змастіть майонезом і поставте маринуватися.

Тим часом приготуйте начинку. Для початку відваріть 2 яйця і потріть на тертці.

Далі наріжте свіжий кріп, натріть сир, видавіть часник. Все перемішайте.

Реклама

У майбутню начинку покладіть трохи майонезу, добре перемішайте і начиніть крученики. За бажанням можна додати гриби. Буде також дуже смачно.

Підготуйте борошно в одній тарілці, а в іншій збийте яйця, додайте трохи солі і перцю. Готовий крученик обкатайте в борошні, а потім в яєчній суміші. І так само ще раз.

Смажте на олії в добре розігрітій сковороді до рум’яної скоринки. На стіл подавайте гарячими. Можете прикрасити листям зеленого салату.

Реклама

Галицькі крученики цілком самодостатня ситна страва. Щоб трохи урізноманітнити смак, можна приготувати до неї сметанно-огірковий соус: візьміть кріп, 250 г сметани, 1 солоний огірок, 2 ст. л. соєвого соусу та пару зубчиків часнику. Огірок та кріп дуже дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес. Потім все ретельно перемішайте. Підійде до будь-якого м’яса.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закуску “Ялинка”. Також ми розповідали про те, як зробити новорічний вінок.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко