Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До святкового столу: готуємо галицькі крученики

До Нового року залишилося три дні. Господині шукають, чим здивувати гостей на святковому столі. Пропонуємо страву класичної української кухні, яка чомусь недостатньо відома у наші дні.

Інформатор розповість, як приготувати галицькі крученики.

Галицькі крученики 

Продукти

  • Вирізка свиняча1 кг
  • Яйця4 шт
  • Сир голландський200 г
  • Майонез4 ст.л.
  • Часник2 зубчики
  • Борошно пшеничне40 г
  • Сільза смаком
  • Перець духмянийза смаком
  • Кріпза смаком
  • Для соусу
  • Сметана 20%250 г
  • Солоні огірки1 шт
  • Соєвий соус2 ст.л.
  • Часник2 зубчики
  • Кріп за смаком

Приготування

Свинину наріжте на шматочки невеликого розміру овальної форми.

Відбийте, посоліть, поперчіть, змастіть майонезом і поставте маринуватися.

Тим часом приготуйте начинку. Для початку відваріть 2 яйця і потріть на тертці.

Далі наріжте свіжий кріп, натріть сир, видавіть часник. Все перемішайте.

У майбутню начинку покладіть трохи майонезу, добре перемішайте і начиніть крученики. За бажанням можна додати гриби. Буде також дуже смачно.

Підготуйте борошно в одній тарілці, а в іншій збийте яйця, додайте трохи солі і перцю. Готовий крученик обкатайте в борошні, а потім в яєчній суміші. І так само ще раз.

Смажте на олії в добре розігрітій сковороді до рум’яної скоринки. На стіл подавайте гарячими. Можете прикрасити листям зеленого салату.

Галицькі крученики цілком самодостатня ситна страва. Щоб трохи урізноманітнити смак, можна приготувати до неї сметанно-огірковий соус: візьміть кріп, 250 г сметани, 1 солоний огірок, 2 ст. л. соєвого соусу та пару зубчиків часнику. Огірок та кріп дуже дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес. Потім все ретельно перемішайте. Підійде до будь-якого м’яса.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закуску “Ялинка”. Також ми розповідали про те, як зробити новорічний вінок.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору