Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До святкового столу: готуємо салат з буряком, але не “шубу”

Незабаром Новий рік. А яка новорічна вечеря для українців без традиційної новорічної “шуби”? Але хочеться чогось новенького.

Тим, кому вона вже трохи набридла Інформатор пропонує інщий новорічний салат з буряка.

Новорічний салат з буряка

Продукти

  • шпроти, 1 банка;
  • буряк, 2 шт;
  • яйця, 4 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • картопля, 2 шт;
  • оцет, 50 мл;
  • сіль, майонез.

Приготування

Овочі та яйця відварюємо і натираємо в різний посуд на грубій терці.

Цибулю ріжемо дрібними кубиками і маринуємо в оцті, потім віджимаємо і будемо додавати в салат.

Салат формуємо шарами в салатнику.

Шпроти подрібнюємо виделкою і викладаємо перший шар.

На шпроти викладаємо цибулю рівномірним шаром.

Викладаємо терту картоплю, солимо і робимо сіточку майонезу.

Викладаємо терті яйця, солимо і робимо сіточку майонезу.

Викладаємо тертий буряк рівним шаром, солимо і змащуємо майонезом.

Настоюємо салат 40 хвилин і подаємо до столу.

Прикрасити салат можна гілочками зелені або посипати тертим на дрібній тертці жовтком або білком.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати закуску “Ялинка”. Також ми розповідали про те, як зробити новорічний вінок.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору