Холодними осінніми вечорами дуже хочеться зігрітися чашечкою гарячого глінтвейну. Але ж алкоголь не всім дозволений. До того ж дітям його не можна вживати взагалі. Що ж відмовлятися від задоволення?
Інформатор пропонує рецепт глінтвейну для якого алькоголь не потрібний зовсім
Безалкоголний глінтвейн з яблучного сока
Продукти
500 мл яблучного соку;
1 апельсин;
12 бутончиків гвоздики;
2 коробочки кардамону;
2 палички кориці;
дрібка меленого мускатного горіха;
1 столова ложка меду або ½–¾ столової ложки цукру.
Перелийте яблучний сік у невелику каструлю. Апельсин розріжте на чотири частини, вичавіть у каструлю трохи соку і викладіть туди цитрусові шматочки. Додайте гвоздику, розібраний на зернятка кардамон, корицю та мускатний горіх. Цукор покладіть одразу. Мед потрібно додавати в готовий глінтвейн або келихи з напоєм.
Прогрійте все на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Дайте напою настоятися під кришкою 20 хвилин або більше. Можна укутати каструлю чим‑-теплим.
Перед подачею процідіть напій через сито. Подавайте гарячим.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати каву з мускатним горіхом та апельсином. Такрж ми розповідали про те, як приготувати коктейль з фільму “Кримінальне чтіво”
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко