Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Засуджений за ухиляння від мобілізації повісився в ТЦК

Трагічний випадок стався у територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки в Полтаві. В приміщенні центру знайшли тіло чоловіка, який вкоротив собі віку. Призовника в ТЦК доставила поліція.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Полтавський ТЦК та СП.

21 жовтня в одному з техприміщень пункту попереднього збору військовозобов’язаних знайшли тіло чоловіка, який ймовірно вчинив самогубство. Слідів насилля виявлено не було.

Військовозобов’язаного на пункт попереднього збору доставила поліція, оскільки він перебував у розшуку. Адже в минулому році він вже був засуджений за ухиляння від призову на три роки позбавлення волі зі звільненням від покарання з одним роком випробувального терміну, який завершився у вересні 2024 року.

Знаходячись у ТЦК чоловік відмовився проходити військово-лікарську комісію, тож на нього склали акт відмови. За даним фактом готувалося повідомлення до поліції про вчинення ним кримінального правопорушення за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період).

“Жодного фізичного чи психологічного тиску на військовозобов’язаного не здійснювалося – він очікував на збірному пункті, доки будуть оформленні усі документи. За даним фактом правоохоронними органами порушено кримінальну справу. Для з’ясування всіх причин та обставини проводиться службове розслідування”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну справу. Для з’ясування всіх причин та обставини проводиться службове розслідування.

Олена Шевченко

Нагору