Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Страва сезону: готуємо гарбузову кашу з рисом та родзинками

Жовтень – сезон, коли дозрівають гарбузи. Вони дешеві, корисні та дуже смачні. Гріх цим не скористуватися й не приготувати смачнючу кашу, яка сподобається і дітлахам, і дорослим.

Інформатор пропонє приготувати гарбузову кашу з рисом та родзинками у гарбузі.

Гарбузова каша з рисом та родзинками

Продукти

  • гарбуз невеликий – 1 шт.
  • рис – 1 стакан
  • сметана – 1 стакан
  • вершкове масло – 100 г
  • родзинки – 1 стакан
  • жовтки – 5 шт.
  • білки – 6 шт.
  • сіль, цукор – за смаком

Приготування

Зріжте верхівку з гарбуза, видаліть насіння і виріжте частину м’якоті.

2. Зваріть рис, додайте до нього м’якоть гарбуза, вершкове масло, сметану, родзинки, сіль, перетерті з цукром жовтки і збиті білки.

3. Перемішайте всі складові і перекладіть масу в гарбуз. Зверху накрийте зрізаною верхівкою. Запікайте гарбуз при 200° C 45-60 хвилин.

Такий десерт можна подати навіть на свято, адже виглядає він дуже ефектно.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати апелсиново-гарбузовий кекс. Також ми розповідали про те, що у Криворізькому районі виростили найбільший в Україні гарбуз.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору