Жовтень – сезон, коли дозрівають гарбузи. Вони дешеві, корисні та дуже смачні. Гріх цим не скористуватися й не приготувати смачнючу кашу, яка сподобається і дітлахам, і дорослим.
Інформатор пропонє приготувати гарбузову кашу з рисом та родзинками у гарбузі.
Гарбузова каша з рисом та родзинками
Продукти
- гарбуз невеликий – 1 шт.
- рис – 1 стакан
- сметана – 1 стакан
- вершкове масло – 100 г
- родзинки – 1 стакан
- жовтки – 5 шт.
- білки – 6 шт.
- сіль, цукор – за смаком
Приготування
Зріжте верхівку з гарбуза, видаліть насіння і виріжте частину м’якоті.
2. Зваріть рис, додайте до нього м’якоть гарбуза, вершкове масло, сметану, родзинки, сіль, перетерті з цукром жовтки і збиті білки.
3. Перемішайте всі складові і перекладіть масу в гарбуз. Зверху накрийте зрізаною верхівкою. Запікайте гарбуз при 200° C 45-60 хвилин.
Такий десерт можна подати навіть на свято, адже виглядає він дуже ефектно.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати апелсиново-гарбузовий кекс. Також ми розповідали про те, що у Криворізькому районі виростили найбільший в Україні гарбуз.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко