Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Один з найбільших закладів освіти Кривого Рогу – гімназія №91, відзначає піввіковий ювілей

2 жовтня криворізька гімназія №91 відзначила 50-й день народження. Одна з найбільших шкіл Кривого Рогу розташована у Саксаганському районі. З привітаннями та відзнаками на свято завітав голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

За 50 років навчальний заклад випустив понад 9 тис. учнів, з них майже 300 -нагороджені золотими та срібними медалями.

Вітаючи учнів та педагогів, Олександр Вілкул сказав: «Ювілей школи – значна подія в освітньому житті Кривого Рогу. У  дев’яносто першій гімназії навчається понад 1200 учнів. Освітній процес організовують більше 100 працівників. Навчальний заклад бере участь у міжнародних, всеукраїнських та міських проєктах, а учні є постійними учасниками  регіональних та міжнародних олімпіад і конкурсів. За цей час гімназія випустила тисячі розумних, працьовитих, відповідальних та патріотичних криворіжців. Дякую за професіоналізм і самовіддачу педагогічному колективу, за підтримку і взаєморозуміння з боку батьків!»

Рада оборони, міська влада піклуються про забезпечення комфортних умов для навчання підростаючого покоління та створення сучасного освітнього простору.

«Зроблено багато та попереду ще більше цікавих ідей. Ми вирішуємо не тільки питання з гарантування безпеки, а й впроваджуємо нові освітні технології. За роки війни наші заклади отримали більше 16 тисяч одиниць різної комп’ютерної техніки, у тому числ, адресно – учням пільгових категорій і вчителям. Робимо все можливе,   щоб криворізькі  школи, ліцеї та гімназії розвивалися, покращувався їх комфорт, зручність освітнього процесу. І у цих питаннях  гімназія №91 може бути  гарним прикладом», – зазначив О. Вілкул.

В. о. директора Криворізької гімназії №91 Тетяна Бєлікова  розповіла: «Дата 50 років – дуже важлива для нас, для тих попередників, які були до нас та для наступників, які будуть після нас. З самого початку  у школі був великий колектив – 2500 дітей, майже 100 вчителів. Звичайно, були певні труднощі, складнощі. Але тоді вже звичайна загальноосвітня школа заявила про себе як потужний заклад освіти. Незабаром ми стали гімназією та всі новації, всі традиції, які закладали наші шановні колеги, ми намагалися обов’язково принести через всі ці роки. Гімназія займала і продовжує займати  призові місця: в районі, місті та області. Хочеться подякувати  батькам. Це  велика справа, коли батьки довіряють закладу. Коли вони приводять  дітей, а незабаром діти – своїх дітей і навіть онуків».

Заклад засновано в 1974 році. З 2005 року має назву «Криворізька гімназія №91». Гімназія має міцну матеріально-технічну базу. Для учнів 7 – 9 класів здійснюється навчання за профілями: суспільно-гуманітарний, історичний, економічний.

Як інноваційний експериментальний навчальний заклад,  гімназія забезпечує високий рівень якості освіти. Тут створюються умови рівного доступу до освіти через профільне навчання, впроваджуються сучасні педагогічні технології навчання й виховання та інноваційні методики. Педагогічний колектив гімназії постійно проводить дослідно-експериментальні роботи на обласному рівні та бере участь в експерименті за темою «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення STEM – освіти в умовах реформування освітньої галузі». 

Учні гімназії за роки участі в Малій академії наук України подали до захисту 50 власних наукових розробок, а 15 гімназистів стали стипендіатами Малої академії наук України.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору