Курячі стегенця – це універсальний бюджетний продукт, який дуже важко зіпсувати. Готується він дуже швидко. А якщо додати до нього якусь “родзинку” вийде справжній кулінарний шедевр.
Інформатор пропонує рецепт курячих стегенець з яблуками.
Продукти
- курячих стегенця
- 3 ріпчасті цибулі
- 1 яблуко
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 100 мл лимонного соку
- 1 чайна ложка гірчиці
- 1 чайна ложка паприки
- 1 чайна ложка часникового порошку
- 1 чайна ложка каррі
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування
вимиваємо стегенця і обсушуємо їх паперовими рушниками. Потім відправляємо в окрему ємність.
В іншій ємності поєднуємо оливкову олію, соєвий соус і лимонний сік. Добре перемішуємо і отриманою сумішшю заливаємо курку.
Додаємо гірчицю, паприку, каррі і часник.
Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо її тонкими півкільцями. Перекладаємо до курки.
Солимо і перчимо до смаку. Добре перемішуємо і накриваємо ємність харчовою плівкою.
У такому вигляді залишаємо маринуватися на 3 години.
Після закінчення потрібного часу вирізаємо серцевину з яблука і нарізаємо його тонкими скибочками. Потім скроплюємо лимонним соком.
Після чого вкладаємо їх по 5-6 штук під шкірку кожного стегенця.
Беремо форму для запікання і застеляємо її фольгою. На дно укладаємо цибулю, в якій маринувалася курка.
Потім розміщуємо стегенця і поливаємо маринадом.
Тепер ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
Для того, щоб стегенця вийшли з рум’яною скоринкою, накривати їх фольгою в процесі випікання не варто.
Після закінчення потрібного часу страва готова і її гарячою можна подавати до столу.
Раніше Інформатор писав про те. як приготувати курячі лапки у соєвому соусі. Також ми розповідали про те, як приготувати курячі мафіни з сиром.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко