Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пікнік на кухні: готуємо шашлик з риби

Наближається осінь. З нею прийдуть холод та дощі. На природу з друзями вже не вийдеш. Тому пікніки переносяться на кухню.

На такий випадок Інформатор пропонує приготувати шашлик з риби у духовці.

Шашлик з риби у духовці

Продукти

  • Червона риба — 500 г
  • Морква — 2 середніх
  • Кабачок — 1 середній
  • Болгарський перець — 2 шт (червоний і жовтий для кольору)
  • Сік лимона — 2 ст.л.
  • Оливкова олія — 3 ст.л.
  • Сіль, перець і спеції за смаком (сушений базилік, чебрець, часниковий порошок)

Приготування

Наріжте моркву кружальцями, а кабачок і болгарський перець — шматочками середнього розміру. Посоліть їх та посипте улюбленими спеціями, додайте трохи оливкової олії і сік лимона. Нехай вони постоять і промаринуються.

Розріжте червону рибу на кубики (приблизно 3х3 см). Такі шматочки буде зручно насаджувати на шпажки. Полийте рибу оливковою олією, збризніть лимонним соком, додайте трохи солі та соєвого соусу для більш насиченого смаку та добре перемішайте.

Сформуйте шашлики. Нанизуйте на дерев’яні шпажки чергуючи шматочки риби, моркви, кабачка та перцю. Запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 15-20 хвилин. Риба має стати ніжною, а овочі рум’яними.

Можна подавати до столу.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати курячий шашлик на шпажках. Також ми розповідали про те, як приготувати кабачки зі смаком шашлику.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору