Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хрустимо з користю: як приготувати баклажанові чипси “Ніч в опері”

Похрустіти чипсами люблять майже всі. Більшість знає лише чипси картопляні. Але робити їх можна майже с будь-яких недуже соковитих овочів та фруктів. Це буде смачно та корисно. 

Інформатор пропонує приготувати чипси з баклажанів з цікавою назвою “Ніч в опері”. Невідомо як до опери, але похрустіти ними ввечері під час перегляу цікавого фільму дуже приємно. Тим більше, що готуються вони лише 15 хвилин.

Продукти

  • 2 баклажани
  • 100 г тертого сиру типу пармезан (чедер, гауда, фета);
  • Оливкова олія
  • Тим’ян (сушений або свіжий)
  • Сіль, перець за смаком

Приготування

Наріжте помиті баклажани на тоненькі кільця. Злегка посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб позбутися зайвої вологи та гіркоти. промийте холодною водю та промокніть паперовим рушником.

На кожен шматочок з одного боку нанесіть оливкову олію, а потім посипте тим’яном, сіллю та перцем. Викладіть все на деко, застелене пергаментним папером. Посипте сиром. Запікайте в духовці при 180°C приблизно 10-15 хвилин до хрусткої скоринки.

Подавати можна на великій тарілці або дошці. Для прикрас використайте улюблені трави.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати баклажани як шашлик. Також ми розповідали про те, як приготувати в’ялені баклажани.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору