Похрустіти чипсами люблять майже всі. Більшість знає лише чипси картопляні. Але робити їх можна майже с будь-яких недуже соковитих овочів та фруктів. Це буде смачно та корисно.
Інформатор пропонує приготувати чипси з баклажанів з цікавою назвою “Ніч в опері”. Невідомо як до опери, але похрустіти ними ввечері під час перегляу цікавого фільму дуже приємно. Тим більше, що готуються вони лише 15 хвилин.
Продукти
- 2 баклажани
- 100 г тертого сиру типу пармезан (чедер, гауда, фета);
- Оливкова олія
- Тим’ян (сушений або свіжий)
- Сіль, перець за смаком
Приготування
Наріжте помиті баклажани на тоненькі кільця. Злегка посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб позбутися зайвої вологи та гіркоти. промийте холодною водю та промокніть паперовим рушником.
На кожен шматочок з одного боку нанесіть оливкову олію, а потім посипте тим’яном, сіллю та перцем. Викладіть все на деко, застелене пергаментним папером. Посипте сиром. Запікайте в духовці при 180°C приблизно 10-15 хвилин до хрусткої скоринки.
Подавати можна на великій тарілці або дошці. Для прикрас використайте улюблені трави.