Кривий Ріг До сайту

Майже оливки: готуємо солоний кизил на зиму

Ми звикли до варення та компоту з кизилу. Але мало хто знає, що цю звичну ягоду можна солити. Смак буде майже як у оливок. Його можна використовувати в салатах та солянках, а можна просто як смачну закуску.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт цієї незвичної страви.

Солений кизил на зиму

Реклама

Продукти

Приготування

Ягоди кизилу заливаємо холодною водою. Промиваємо та перебираємо.  Для засолювання підходять лише тверді ягоди.

Реклама

Складаємо кизил у 700-грамові банки. Можна використовувати банки будь-якого розміру.

Ягодами заповнюємо банки не вгору, залишаємо приблизно 1 см від краю.

Для розсолу змішуємо звичайну, холодну воду із сіллю. Сіль використовуємо кам’яну. У жодному разі не можна використовувати йодовану сіль, оскільки вона розм’якшить ягоди та зіпсує смак.

Реклама

Заливаємо розсіл у банки до рівня ягід. Кизил повинен бути весь у розсолі, але розсіл не повинен бути до країв банки.

Поверх розсолу додаємо оливкову олію. Саме оливкова олія надасть смаку готовому кизилу, але якщо немає оливкової, можна використовувати і звичайну, соняшникову.

Банки накриваємо поліетиленовими кришками.

Реклама

Зберігати кизил потрібно у прохолодному місці, зокрема  у підвалі.

Через 2 місяці, смачний солоний кизил готовий до вживання. Хто спробував його один раз, готуватиме постійно. Солоний кизил можна їсти просто як закуску, а можна додавати до різних салатів, замість оливок.

Раніше Інформатор писав про те, як консервувати смачнючий салат з болгарського перцю. Також ми розповідали про те,  як приготувати салат на зиму “Парамоніха“.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко