Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Майже оливки: готуємо солоний кизил на зиму

Ми звикли до варення та компоту з кизилу. Але мало хто знає, що цю звичну ягоду можна солити. Смак буде майже як у оливок. Його можна використовувати в салатах та солянках, а можна просто як смачну закуску.

Інформатор пропонує рецепт цієї незвичної страви.

Солений кизил на зиму

Продукти

  • Кизил
  • Оливкова олія 3 ст. л
  • Вода 1 літр
  • Сіль 75 г

Приготування

Ягоди кизилу заливаємо холодною водою. Промиваємо та перебираємо.  Для засолювання підходять лише тверді ягоди.

Складаємо кизил у 700-грамові банки. Можна використовувати банки будь-якого розміру.

Ягодами заповнюємо банки не вгору, залишаємо приблизно 1 см від краю.

Для розсолу змішуємо звичайну, холодну воду із сіллю. Сіль використовуємо кам’яну. У жодному разі не можна використовувати йодовану сіль, оскільки вона розм’якшить ягоди та зіпсує смак.

Заливаємо розсіл у банки до рівня ягід. Кизил повинен бути весь у розсолі, але розсіл не повинен бути до країв банки.

Поверх розсолу додаємо оливкову олію. Саме оливкова олія надасть смаку готовому кизилу, але якщо немає оливкової, можна використовувати і звичайну, соняшникову.

Банки накриваємо поліетиленовими кришками.

Зберігати кизил потрібно у прохолодному місці, зокрема  у підвалі.

Через 2 місяці, смачний солоний кизил готовий до вживання. Хто спробував його один раз, готуватиме постійно. Солоний кизил можна їсти просто як закуску, а можна додавати до різних салатів, замість оливок.

Раніше Інформатор писав про те, як консервувати смачнючий салат з болгарського перцю. Також ми розповідали про те,  як приготувати салат на зиму “Парамоніха“.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору