Кривий Ріг До сайту

Страва сезону: готуємо швидкі мариновані баклажани

На календарі серпень. У розпалі сезон баклажанів чи як кажуть в Україні синеньких. І якщо ікра з цих овочів вже трохи набридла, пропонуємо спробувати баклажани мариновані. Попереджаємо: це рецепт не на зиму. З’їсти їх треба протягом двох тижнів.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт мариновних баклажінів, які повинні постояти лише декілька годин, а з’даються ще швидше.

Швидкі мариновані баклажани

Реклама

Продукти

Приготування

  1. Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
  2. Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
  3. Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
  4. Часник видавіть через прес.
  5. Для маринаду з’єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
  6. У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.

Готові синенькі викласти у салатніцю та подавати посипавши зеленню.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати баклажани як шашлик. Також ми розповідали про те, як приготувати в’ялені баклажани.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама

Олена Шевченко

Реклама