На календарі серпень. У розпалі сезон баклажанів чи як кажуть в Україні синеньких. І якщо ікра з цих овочів вже трохи набридла, пропонуємо спробувати баклажани мариновані. Попереджаємо: це рецепт не на зиму. З’їсти їх треба протягом двох тижнів.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт мариновних баклажінів, які повинні постояти лише декілька годин, а з’даються ще швидше.
Швидкі мариновані баклажани
Реклама
Продукти
- баклажани – 1кг
- морква – 1 шт
- перець болгарський – 1 шт
- цибуля ріпчасті – 1 середня
- сіль – 1 ч л
- олія для смаження
- цукор – 1 ст л
- оцет 9% – 2 ст л
- вода – 2 ст л
- часник – 4 зубчики
- петрушка
- базілік.
Приготування
- Баклажани вимийте і наріжте кружальцями, товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте одну чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
- Овочі вимийте, очистіть. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями. Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
- Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
- Часник видавіть через прес.
- Для маринаду з’єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
- У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.
Готові синенькі викласти у салатніцю та подавати посипавши зеленню.
Реклама
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати баклажани як шашлик. Також ми розповідали про те, як приготувати в’ялені баклажани.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Реклама
Олена Шевченко
Реклама