Влітку не хочеться ані довго стояти біля плити, ані важкої м’ясної їжі. Більше тягне на щось ліниве та з овочів. Капуста – овоч дуже корисний та дешевий. Саме він стане основою нашої сьогоднішньої страви.
Інформатор пропонує приготувати ліниві періжки з капустою.
Продукти
– 500 г капусти;
– 1 цибулина;
– 2 морквини;
– 2 яйця;
– 1 стакан натуральний йогурт (200 г);
– 1 пакет розпушувач (10 г);
– 2 склянки борошно (240 г);
– сіль і перець чорний мелений (за смаком);
– рослинна олія соняшник (для смаження).
Приготування
- Капусту дрібно порізати.
- Цибулю також наріжте кубиками, а очищену моркву пропустіть через тертку з великими отворами.
- Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Додайте до нього цибулю і трохи обсмажте. Потім додати і трохи обсмажити моркву. Після цього додайте капусту і приправте овочі сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Смажте їх, поки вони не стануть м’якими.
- У глибокій мисці змішайте яйця з натуральним йогуртом, сіллю (за смаком), розпушувачем і борошном.
- Смажені овочі, які остигли, змішайте з тістом у мисці.
- Ложкою беремо отримане тісто і обсмажуємо його на розпеченій сковороді з достатньою кількістю рослинної олії до рум’яності з обох сторін.
- Зніміть отримані ліниві котлети на тарілку і насолоджуйтеся ними з величезним задоволенням!
Раніше ми писали про те, як приготувати турецький хліб. Також ми розповідали про те, як швидкі пиріжки з багету.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко