Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Через обміління річки Саксагань два села залишися без води: Міндовкілля звернулося до влади Кривого Рогу

В річці Саксагань істотно знизився рівень води. Тому у мешканців сіл Саксагань та Чумаки Кам’янського району виникли проблеми із водопостачанням. На це також вплинули пориви на вулицях Кривого Рогу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Міндовкілля.

25 липня фахівці з Міндовкілля провели нараду в селі Саксагань. Там зазначили, що Кресівське водосховище, розташоване на річці Саксагань є джерелом наповнення Південного водосховища – джерела питного водопостачання 70% міста Кривий Ріг та Криворізького району. Інших джерел його наповнення не існує. Крім того через аномальні температури збільшилась інтенсивність випаровування, що в комплексі призвело до обміління Саксагані та зменшення рівнів води у колодязях місцевих жителів.

Для вирішення проблеми з обмілінням Саксагані фахівці мешканцям даних сіл будуть підвозити питну воду. А також владу Кривого Рогу попросили владнати проблему витоків води по вулицям міста.

«Було ініційовано звернення до Криворізької міської ради щодо приведення у належний стан інженерних мереж (комунікацій) централізованого водопостачання, що дозволить забезпечити раціональне та ощадливе використання водних ресурсів», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор повідомляв, що через нестачу води в одному з міст Криворізького району припинили централізоване водопостачання. Також ми писали, що у Криворізькому районі встановили нову очисну станцію для води.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору