Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі провели успішну трансплантацію кісткового мозку 18-річному криворіжцю 

В однієї з обласних лікарень Дніпра успішно провели надскладну операцію. 18-річному мешканцю Кривого Рогу трансплантували кістковий мозок. Це перша подібна успішна операція на Дніпропетровщині.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОВА, в одній з обласних лікарень дніпра крута подія. Додому рушає 18-річний Дмитро з Кривого Рогу. Він став першим дорослим, якому в регіоні зробили трансплантацію кісткового мозку.

Його боротьба проти саркоми Юінга тривала майже рік. Позаду вісім хіміотерапій та складне хірургічне втручання. Рак уразив грудну клітину та частково ребра. І наші медики зробили неможливе.

Провели унікальну для країни операцію. Видалили кістки, які зачепила хвороба, і встановили металоконструкцію. Її виготовленню передували кропіткі прорахунки. Бо мало зберегти життя. Важливо, аби воно було комфортним й без болю.

Допомагала хлопцю мультидисциплінарна команда. Яка каже про себе – «не боги», але творить дива. Натхненний роботою профі й сам Дмитро проявив неабияку стійкість. Не тільки подолав недугу, а й закінчив перший курс вишу. Хлопець мріє стати лікарем-онкологом, адже йому є на кого рівнятися.

Дмитро мріє стати лікарем-онкологом

Дмитро мріє стати лікарем-онкологом

Дмитро з лікарями святкує свій другий день народження

Дмитро з лікарями святкує свій другий день народження

В тебе теж все буде добре

В тебе теж все буде добре

Дмитро з батьками

Дмитро з батьками

Раніше Інформатор повідомляв, що юного криворіжця, який зламав хребет на шкільному майданчику, виписали додому, але хлопець не ходить. Також ми писали, що у Кривому Розі 14-річний Іван помер після візиту до стоматолога.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору