Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Один із начальників військової частини та військовозобовʼязаний криворіжець за гроші «допомагали» ухилянтам уникнути мобілізації

Мешканці Кривого Рогу – заступник командира військової частини та ексвійськовослужбовець організували схему, за якою “допомагали” ухилянтам уникнути мобілізації. Їх фіктивно робили непридатними до служби. За “послугу” брали 10 000 доларів. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, заступник командира військової частини та ексвійськовослужбовець – мешканці Кривого Рогу, маючи вплив на посадових осіб військово-лікарської комісії, “допомагали” чоловікам отримати законні підстави для ухилення від мобілізації. За “послугу” брали 10 000 доларів. За вказану суму ділки обіцяли чоловікам призовного віку «посприяти» в отриманні фейкових медичних документів, які б дозволили зняти особу з військового обліку за станом здоров’я.

11 липня поліцейські на території однієї з міських лікарень затримали службовця військової частини та його спільника одразу після отримання неправомірної вигоди. 10 000 доларів вилучено з автомобіля одного зі зловмисників.

За "послугу" брали 10 000 доларів. 

За “послугу” брали 10 000 доларів. 

Обох чоловіків затримано. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

10 000 доларів вилучено з автомобіля одного зі зловмисників.

10 000 доларів вилучено з автомобіля одного зі зловмисників.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Дніпра “придбав трьох дітей”, аби виїхати з України. Також повідомлялося про те, що криворіжці за 15 тисяч доларів виготовляли документи чоловікам призовного віку для виїзду за межі країни.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору