Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Загинув рятуючи побратима: Кривий Ріг втратив бойового медика Олександра Оскаленка

Олександр Оскаленко загинув поблизу населеного пункту Степова Новоселівка Куп’янського району, що на Харківщині. Він до останнього виконував свій обов’язок і рятував військових. Олександр служив на посаді бойового медика механізованого батальйону.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу підприємства “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

У цивільному житті Олександр Оскаленко керував роботою шостого блоку поділу повітря кисневого виробництва на “АрселорМіттал Кривий Ріг”. Він був дуже досвідченим фахівцем і користувався повагою у колег.

Олександр вступив до лав ЗСУ в лютому 2023 року і загинув виносячи з поля бою пораненого бійця.

«Він був старшим апаратником повітроподілу, –говорить начальник кисневого виробництва Володимир Черногоров. – Ця робота вимагає дуже високої кваліфікації. Старший апаратник в онлайн-режимі відслідковує близько 300 параметрів роботи установок поділу повітря і корегує ці параметри. Інколи на прийняття рішень у нього є лічені секунди. Знання, вміння та досвід Олександра Оскаленка допомагали йому вміло керувати цим надзвичайно складним устаткуванням. Він був одним з найкращих фахівців кисневого виробництва. Завжди спокійний, врівноважений, він ніколи нікому не відмовляв у допомозі. Мало таких людей на світі. Дуже мало. Звістка про те, що його вже немає з нами, шокувала всіх. Він любив людей, і вони відповідали йому тим же. Тому він і пішов у бойові медики – щоб рятувати людей».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що під час ворожого мінометного обстрілу загинув боєць з Криворіжжя. Також ми писали, що під час ракетного удару загинув молодий гірник та нацгвардієць з Кривого Рогу.

Олена Шевченко

Нагору