Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Під час ракетного удару загинув молодий гірник та нацгвардієць з Кривого Рогу

23 квітня зупинилося серце криворіжця Олександра Юрійовича Соловйова. Нацгвардієць загинув внаслідок ракетного удару поблизу населеного пункту Долинське Дніпровського району. Йому було всього 26 років.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу КЖРК.

Олександр народився 16 серпня 1997 року у Кривому Розі. Після закінчення школи навчався в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцеї, а потім – в Гірничому коледжі ДВНЗ «Криворізький національний університет».

Після завершення навчання Олександр розпочав свою трудову діяльність на Криворізькому залізорудному комбінаті учнем прохідника учнівської дільниці шахти «Криворізька» (на той час – «Родіна»). Через 8 місяців обіймав посаду підземного гірника слюсарно-господарської дільниці.

Протягом 2017-2019 років ніс військову строкову службу в ЗСУ. Демобілізувавшись, повернувся працювати до рідного підприємства. За час своєї діяльності на комбінаті працював на різних дільницях – бурових робіт та слюсарно-господарській. Остання його посада, на якій він трудився – підземний гірник дільниці №15 (бурових робіт) шахти «Криворізька». 

«Олександр був сумлінним робітником, який завжди був готовий навчатися та опановувати тонкощі обраної справи. Користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Криворізька» й підприємства», – згадують колеги.

28 березня 2022 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Олександра Соловйова було призвано до лав ЗСУ, як вже досвідченого бійця. Він служив командиром 3-го комендантського відділення 1-го комендантського взводу комендантської роти батальйону забезпечення військової частини 3102 Національної Гвардії України. Мав звання молодшого сержанта. На жаль, 23 квітня, захищаючи суверенітет і незалежність України, він загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що за три дні до свого Дня народження загинув боєць з Криворіжжя. Також ми писали, що на війні загинув батько трьох дітей з Дніпропетровської області.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору