Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Майже 2 мільярди гривень виділять на реконструкцію “Тисячки” у Кривому Розі

“Тисячка” – одна з найбільших лікарень Кривого Рогу, яка приймає пацієнтів не лише з міста та району, але й з деокупованих територій. У жовтні 2023 на сесії Криворізької міськради було прийняте рішення про передачу “Тисячки” у державну власність. Тому Міністерство охорони здоров’я проведе реконструкцію лікарні за державні кошти.

Дніпропетровська ОВА оголосила відповідний тендер на реконструкцію Криворізької міської лікарні №2. Загальна вартість проєкту складає 1,8 млрд грн, він реалізовуватиметься в рамках меморандуму з Міністерством охорони здоровʼя, – передає Інформатор із посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука.

На 2024 рік передбачено субвенцію МОЗ в розмірі 194 млн грн. На 2025 рік надано запит на субвенцію у 260 млн грн. Завершити роботи планується в кінці наступного року.

“На останній сесії обласної ради було також передбачено кошти обласного бюджету, що надасть можливість вже зараз розпочати роботи… Реконструкція медзакладу потребувала чималих коштів. Реалізувати такий масштабний проєкт самотужки області було б не під силу. Як бачимо, зобов’язання виконуються. Ймовірно, бюджет робіт ще буде відкориговано. Але робота ведеться, і це дуже важливо в нинішніх умовах”, – пише Лукашук.

Раніше Інформатор показав, як виглядатиме “тисячка” після реконструкції. Також ми писали, що у Кривому Розі на базі “тисячки” планують створити університетську клініку.

Олена Шевченко

Нагору