Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі на базі «тисячки» планують створити університетську клініку: що це означає

Вже давно йдуть розмови про створення у  Дніпропетровській області потужної університетської клініки. В області працюють над тим, щоб криворізька «тисячки» перейшла підпорядкування МОЗу. Це необхідно для того, щоб провести модернізацію медзакладу.

Спочатку, в рамках цього питання розглядали лікарню  ім. Мечникова. Але після консультацій стало зрозуміло, що саме цей медзаклад область не може передати Міністерству охорони здоровʼя, – пояснює Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука.

«Варіант, над яким працюємо наразі – передача в підпорядкування МОЗу Криворізької міської лікарні №2, відомої як «тисячка». Вже неодноразово обговорював це з виконуючим обовʼязки міського голови Кривого Рогу Юрієм Вілкулом», – розповідає Лукашук.

«Тисячка» – великий медзаклад, допомогу в якому отримують не лише мешканці Криворіжжя. Туди також звертаються люди з деокупованих територій. Лікарня потребує суттєвого оновлення, провести яке міським чи обласним коштом неможливо – занадто великі витрати, які наші бюджети просто не «потягнуть».

До цього закладу приєднано 4 і 9 міські лікарні, щодо яких місто має багато роботи, адже в якості університетської клініки вони не потрібні. Їх треба буде відділити, вибудувати систему функціонування і лише потім передавати «тисячку» МОЗу. 

«Можу запевнити, що разом з міською владою в нас є спільне бачення майбутнього медзакладу і порозуміння. Є і підтримка МОЗу в цьому питанні. Держава має ресурси для тієї потужної модернізації, якої потребує лікарня. Питань чимало, але разом ми зможемо їх вирішити», – обіцяє голова Дніпропетровської облради.

Олена Шевченко 

Нагору