Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вказував вартість послуг у російських рублях: підліток з Дніпропетровської області заробляв на “мінуванні” шкіл

Підліток з Кам’янського організував незаконний “бізнес”. Хлопець заробляв на фейкових повідомленнях про мінування освітніх закладів. Щоб “замести сліди”, хлопець вказував вартість “послуг” в російських рублях.

Неповнолітнього зловмисника з Дніпропетровщини викрили кіберполіцейські Миколаєва, – передає Інформатор.

Фігурант пропонував в інтернеті за гроші розсилку неправдивих повідомлень про замінування сватингу (фейкові повідомлення про надзвичайний випадок) і доксингу (оприлюднення в інтернеті особистої інформації людини без її згоди).
Кіберполіцейські встановили, що неповнолітній пропонував в месенджерах знайти інформацію про особу та її рідних з відкритих джерел, а також здійснити кібербулінг жертви.

Надалі підліток надсилав клієнтам звіти про виконану «роботу». Для приховування свого місцезнаходження фігурант спочатку вказував вартість послуг у російських рублях, однак згодом надавав замовникам реквізити українських карток дропів для розрахунку у гривневому еквіваленті.

Повідомлення, які писав юнак

Записи виявили в телефоні підлітка

Раніше Інформатор повідомляв, що псевдомінера з Кривого Рогу засудили до 2 років в’язниці. Також ми писали, що у Кривому Розі викрили колаборантку, яка організовувала псевдореферендум на Херсонщині.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору