Кривий Ріг До сайту

Підпалювали автівки військових у Дніпропетровській області: ворог завербував український підлітків

Ворожі спецслужби вербували підлітків для вчинення диверсій на території Україні. спецслужби рф заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ. До злочинів причетні діти від 13 до 16 років.

Реклама

Повідомляє Інформатор із посиланням на Нацполіцію України.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися спецслужби країни-агресора, які залучали до підпільної підривної діяльності осіб віком від 13-ти років.

Реклама

«Працівники спецслужб рф обіцяють неповнолітнім за підпали щедру грошову винагороду. В Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які вчинили підпал двох автомобілів, що належали військовослужбовцям. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто», – розповів начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський.

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передали на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох молодиків, 17 та 18 років. Їм також повідомили про підозру та обрані запобіжні заходи.

Реклама

Також підпали автомобілів ЗСУ зафіксовані в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування.

Юнаків, яких росія втягнула в злочинну діяльність, затримали. За ці злочини загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

 

Реклама

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпрі виявили підлітків, яких завербували спецслужби рф для антисемітських провокацій. Також ми писали, що писали, що у Кривому Розі колаборанти закликали знищувати українців.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко