Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпрі виявили підлітків, яких завербували спецслужби рф для антисемітських провокацій

Спецслужби рф вербували українських підлітків у віці від 13 до 17 років через телеграм-канали. У Дніпрі виявили учасників російських телеграм каналів, які мали проводити антисемітські заходи у місті. Також представники рф вчили, як створити вибухівку.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ.

Вербуючи дітей російські спецслужби намагаються розхитати внутрішню обстановку в Україні та дискредитувати нашу державу на міжнародній арені.

Адміністратори телеграм-каналі використовували психологічні маніпуляції, закликали українських підлітків до вчинення актів антисемітизму у їхніх населених пунктах, а саме: нанесення образливих написів на пам’ятних місцях та здійснення там підривів з використанням саморобних вибухових пристроїв.

При цьому представники країни-агресора пропонували учасникам спільноти публікувати фото- та «відеозвіти» провокацій.

Отримані таким чином медіафайли російські спецслужби «розганяли» у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

Так, у Дніпрі виявили школярів місцевих шкіл, у яких на телефонах та комп’ютерах були фотографіями-звітами провокацій на користь рф, а також компоненти для кустарного виготовлення вибухівки.

Ймовірно за проведену роботу діти отримували гроші на рахунок.

Наразі триває розслідування.

“СБУ закликає батьків бути пильними, щоб запобігати впливу ворожих спецслужб на українських дітей. Також просимо не піддаватися на провокації та сприяти правоохоронним органам у встановленні організаторів, виконавців і пособників злочинних дій”, – звертаються до батьків правоохоронці.

Скрін переказу коштів за виконану “роботу”

У комп’ютерах виявили фото звіти вандалізму

Конспект з виготовлення вибухівки, який надали спецслужби рф

Повідомлення, які відправляли підлітки у телеграм-каналах російських спецслужб

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області викрили трьох зрадників, які здавали росіі позиції ЗСУ. Писали, що у Кривому Розі колаборанти закликали знищувати українців.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору