Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області діяли реабілітаційні центри, де людей змушували безкоштовно працювати

Народна мудрість каже: “Від в’язниці та торби не зарікайся”. Волею долі майже кожна людина може стати безхатченком. І коли вона намагається знову встати на ноги, поруч іноді з’являються шахраї, які пропонують нещасному у відчаї хорошу роботу, гідну зарплату та дах над головою.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, затримана злочинна група, яка складалася із чотирьох громадян Донецької області. Вони, використовуючи уразливий стан соціально незахищених громадян, вербували їх до центрів реабілітації розташованих у Дніпрі. Аферисти  обіцяли потерпілим гідну працю з проживанням, після чого поміщали до «реабілітаційних центрів», утримували проти їх волі й змушували тяжко та безоплатно працювати.

15 серпня міграційні поліцейські спільно зі слідчим управлінням Дніпропетровщини за силової підтримки полку поліції особливого призначення провели 10 обшуків за адресами розташування центрів, за місцем мешкання та в автівках фігурантів, а також за місцем мешкання «роботодавців».

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили речі, що підтверджують діяльність злочинної групи. З «трудових таборів» поліцейські звільнили 25 громадян. З ними проводяться слідчі заходи.

Наразі одному із зловмисників вже повідомили про підозру. Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Шахраї  вербували соціально незахищених громадян до центрів реабілітації розташованих у Дніпрі

Шахраї вербували соціально незахищених громадян до центрів реабілітації розташованих у Дніпрі

З «трудових таборів» поліцейські звільнили 25 громадян.

З «трудових таборів» поліцейські звільнили 25 громадян.

Під час обшуку вилучили мобільні телефони

Під час обшуку вилучили мобільні телефони

Докази злочинної діяльності

Докази злочинної діяльності

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили речі, що підтверджують діяльність злочинної групи

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили речі, що підтверджують діяльність злочинної групи

Раніше Інформатор писав про те, що на Дніпропетровщині зловмисники тримали у рабстві 120 людей та про те, що шахраї від інтернет-магазину Rozetka пропонували роботу 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору