Кривий Ріг До сайту

Незвично: як приготувати омлет “кальцоне” з огірками та креветками

Ми всі звикли їсти огірки у свіжому вигляді. Але, виявляється, що їх можна смажити та запікати. Це незвично, але дуже смачно.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати італійський омлет кальцоне з огірками та креветками.

Продукти

Реклама
  1. 6 шт. королівських креветок
  2. 0,5 шт. огірка
  3. 90 г сиру сулугуні
  4. 1 шт. зеленого луку
  5. 4 шт. яєць
  6. 100 мл молока
  7. 0.1 г сіль за смаком
  8. 1 лист лавашу.

Приготування
Відварюємо креветки в підсоленій воді с перцем та лаврушкою приблизно 5-7 хвилин варити, остудити в холодній воді, потім почистити.

Далі беремо сирі яйця 2 шт, молоко і зʼєднуємо у тарілці, солимо за смаком.

Креветки ріжемо навпіл по спинці. Лук ріжемо дрібненько. Огірком ріжемо завтовщики приблизно 0,3 мм.  Сулугуні натираємо на крупній тертушці.

Реклама

З лавашу нарізаємо кружечки, діаметром у пательню. На один омлет знадобиться два кружечка.

Беремо пательню, додаємо трішки масла рослинного або кукурудзяного або яке ви використовуєте зазвичай. Я брала чайну ложку кукурудзяного. Розмазуємо по пательні

Викладаємо один круг лавашу на пательню, на нього виливаємо омлет, потім 6 половинок креветок та огірок (також 6 шт), посипаємо зеленим луком, тертим сиром(45г) і накриваємо другим кружечком лавашу. Можна трішки придавити, щоб омлет приклеївся до лавашу.

Реклама

Подавати з улюбленим соусом. Смачного!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати хрумкі огірки з гірчицею.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко