Ми всі звикли їсти огірки у свіжому вигляді. Але, виявляється, що їх можна смажити та запікати. Це незвично, але дуже смачно.
Інформатор пропонує приготувати італійський омлет кальцоне з огірками та креветками.
Продукти
- 6 шт. королівських креветок
- 0,5 шт. огірка
- 90 г сиру сулугуні
- 1 шт. зеленого луку
- 4 шт. яєць
- 100 мл молока
- 0.1 г сіль за смаком
- 1 лист лавашу.
Приготування
Відварюємо креветки в підсоленій воді с перцем та лаврушкою приблизно 5-7 хвилин варити, остудити в холодній воді, потім почистити.
Далі беремо сирі яйця 2 шт, молоко і зʼєднуємо у тарілці, солимо за смаком.
Креветки ріжемо навпіл по спинці. Лук ріжемо дрібненько. Огірком ріжемо завтовщики приблизно 0,3 мм. Сулугуні натираємо на крупній тертушці.
З лавашу нарізаємо кружечки, діаметром у пательню. На один омлет знадобиться два кружечка.
Беремо пательню, додаємо трішки масла рослинного або кукурудзяного або яке ви використовуєте зазвичай. Я брала чайну ложку кукурудзяного. Розмазуємо по пательні
Викладаємо один круг лавашу на пательню, на нього виливаємо омлет, потім 6 половинок креветок та огірок (також 6 шт), посипаємо зеленим луком, тертим сиром(45г) і накриваємо другим кружечком лавашу. Можна трішки придавити, щоб омлет приклеївся до лавашу.
Подавати з улюбленим соусом. Смачного!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати хрумкі огірки з гірчицею.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко