Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Допомагала ворогу захопити Авдіївку: у Кривому Розі переховувалася зрадниця

СБУ затримала ще одну російську інформаторку, яка шпигувала за Силами оборони під час боїв за Авдіївку. Сестра жінки була медиком загарбників і саме через неї зрадниця передавала інформацію про розташування українських військових. Згодом, коли у місті почалися активні бої, ворожа інформаторка виїхала до Кривого Рогу, де сподівалась «відсидітись» під виглядом переселенки.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

Проживаючи в Авдіївці, зловмисниця фіксувала локації опорних пунктів та вогневих точок ЗСУ. Також вона шпигувала за маршрутами руху та кількістю військових колон, які прямували на підсилення бойових позицій оборонців Авдіївки.

Отримані розвіддані фігурантка месенджером передавала своїй сестрі – медику окупаційного угруповання рф, що брало участь у безперервних штурмах міста. Родичка фігурантки доповідала про одержані відомості воєнній розвідці країни-агресора. Росіяни використовували цю інформацію для планування бойових операцій із захоплення Авдіївки, з використанням штурмових груп, важкої артилерії та бомбардувальної авіації.

Коли в Авдіївці стало «гаряче» вона вирішила «залягти на дно» у Кривому Розі. Жінка орендувала квартиру, яку винаймала за соціальні виплати для переселенців.

Співробітники СБУ встановили місце, де зрадниця ховалась від правосуддя і затримали її. Під час обшуку в тимчасовому помешканні інформаторки виявлено мобільний телефон з доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Раніше Інформатор повідомляв, що 27-річний містянин наводив ракети на Кривий Ріг. Також ми писали, що у Кривому Розі затримали ворожу шпигунку, яка «здавала» місце розташування ППО у Кривому Розі.

Олена Шевченко

Нагору