Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон редиски: готуємо грузинський салат “Глехурад”

Сезон ранніх овочів у розпалі. Так хочеться з’їсти щось хрустке, смачненьке та ще й корисне для здоров’я. Салати у цьому плані не мають собі рівних.

Інформатор пропонує спробувати грузинський овочевий салат “Глехурад”.

Продукти

  • огірки – 200 г;
  • помідори – 200 г;
  • болгарський перець – 200 г;
  • редис – 100 г;
  • фіолетова цибуля – 50 г;
  • листя салату – 3-4 шт.

Для заправки

  • волоські горіхи – 70 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • вода – 3 ст. л.;
  • яблучний або винний оцет – 1 ст. л.;
  • приправа хмелі сунелі – щіпка;
  • перець гострий мелений – щіпка;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування

Спочатку зробіть заправку. Для цього промийте горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді. Остудіть та подрібніть горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натріть на дрібній тертці або подавіть. Змішайте подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець. Додайте трішки води і посоліть.

Приготуйте салат. Редис, цибулю і огірки наріжте тонкими півкільцями, а помідори тонкими часточками. Перець наріжте соломкою. Салатне листя порвіть руками. Змішайте всі овочі в салатнику та посоліть. Додайте заправку та перемішайте. Залиште постояти в холодильнику на 20-30 хвилин.

Раніше Інформатор писав як приготувати моркву по-корейськи. Також ми розповідали про те, як приготувати Шопський салат.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору