Сезон ранніх овочів у розпалі. Так хочеться з’їсти щось хрустке, смачненьке та ще й корисне для здоров’я. Салати у цьому плані не мають собі рівних.
Інформатор пропонує спробувати грузинський овочевий салат “Глехурад”.
Продукти
- огірки – 200 г;
- помідори – 200 г;
- болгарський перець – 200 г;
- редис – 100 г;
- фіолетова цибуля – 50 г;
- листя салату – 3-4 шт.
Для заправки
- волоські горіхи – 70 г;
- часник – 3 зубчики;
- вода – 3 ст. л.;
- яблучний або винний оцет – 1 ст. л.;
- приправа хмелі сунелі – щіпка;
- перець гострий мелений – щіпка;
- сіль, перець за смаком.
Приготування
Спочатку зробіть заправку. Для цього промийте горіхи і злегка підсмажте їх на сухій сковороді. Остудіть та подрібніть горіхи в ступці або в чаші блендера. Часник натріть на дрібній тертці або подавіть. Змішайте подрібнені горіхи, часник, оцет, хмелі-сунелі і гострий перець. Додайте трішки води і посоліть.
Приготуйте салат. Редис, цибулю і огірки наріжте тонкими півкільцями, а помідори тонкими часточками. Перець наріжте соломкою. Салатне листя порвіть руками. Змішайте всі овочі в салатнику та посоліть. Додайте заправку та перемішайте. Залиште постояти в холодильнику на 20-30 хвилин.
Раніше Інформатор писав як приготувати моркву по-корейськи. Також ми розповідали про те, як приготувати Шопський салат.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко