Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Червоне небо над Кривим Рогом: землю накрила найпотужніша магнітна буря за останні двадцять років

Серія сонячних спалахів і корональних викидів маси стали причиною потужних магнітних бурь, що обрушилися на Землю вечором п’ятниці. Вони також можуть порушити зв’язок на Землі на вихідних. У метеозалежних людей може суттєво погішитися самопочуття.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Головний центр спеціального контролю та депутата Криворізької міської ради Максима Трача,

Увечері 10 травня мешканці Кривого Рогу та всієї Дніпропетровської області мали змогу спостерігати дивне природне явище. Як пише Максим Трач, це сталося десь о 23:30. була дуже темна ніч. Луна ховалася за хмарами. Зненацька у небі з’явилася незрозуміла темно-червона заграва  без хмар. Було відчуття, що червоний промінь світить не згори до низу, а навпаки. За словами Максима, це було дуже гарно.

Це явище так прокоментували  у Головному центрі спеціального контролю: “Геомагнітна буря, що триває, наразі є “екстремальною” або має рівень 5 з 5. Це перший шторм рівня G5 з жовтня 2003 року. Ураган може вплинути на енергосистему, а також на супутниковий і високочастотний радіозв’язок”.

Таким було небо над Кривим Рогом

Таким було небо над Кривим Рогом

Раніше Інформатор писав про те, коли люди зможуть спостерігати щорічний зоряний потік Персеїди.  Також повідомлялося про те, коли в Україні з’явиться сяйво да Вінчі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Фото та видео: Максим Трач та Геннадій Корбан

Олена Шевченко

Нагору