Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Два роки чекали, щоб попрощатися: на війні загинув морпіх і вихованець дитячого будинку з Кривого Рогу

Обороняючи Азовсталь загинув морський піхотинець з Кривого Рогу Сергій Мар’яненко. Він був вихованцем Комунального закладу «Дитячий будинок №2». Серце захисника зупинилося 5 травня 2022 року у Маріуполі.

Повідомляє Інформатор із посиланням на департамент освіти та науки криворізької міськради.

Попрощатися із Сергієм змогли попрощатися лише 6 травня 2024 року. Два роки тіло захисника Азовсталі, морського піхотинця не могли передати на рідну землю.

“Він цінував життя і мав на нього чимало планів… Та клята війна відібрала майбутнє… Крає душу невимовний біль і смуток другий рік поспіль після трагічної звістки про загибель нашого Сергія… Його ім’я завжди житиме у наших сповнених скорботою серцях. Він був достойним сином дружньої родини 2-го дитячого будинку Кривого Рогу, а став вірним військовому і громадянському обов’язку Сином України… Назавжди залишиться у пам’яті м’який чесний погляд усміхнених очей Сергія… Спокійний, оптимістичний, небайдужий до чужої біди, що з радістю відгукувався на будь-які прохання чи доручення. Поступливий, справедливий, працелюбний, захоплювався будівельною справою… Без нього не проходило жодне свято. Врівноважений, вихований, поважав дорослих, був гарним, надійним товаришем… Справжній син Кривого Рогу, якого виховали під керівництвом директора закладу Тетяни Любченко чуйні вихователі”, – згадують вихователі дитячого будинку.

Сергій став до лав захисників рідної держави з перших днів повномасштабної війни. Він служив у складі 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Мар’яненко Сергій нагороджений орденами «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня (посмертно).

Висловлюємо щирі співчуття друзям і знайомим полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що в боях за незалежність України загинув “кіборг” з Криворізького району. Також ми писали про загибель 20-річного бійця з Криворіжжя, який на фронті був 2 місяці.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору