Кривий Ріг До сайту

Два криворізькі виші потрапили у ТОП-40 за показниками Scopus 2024 року

Оприлюднено щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. У 2024 році у топ-40 потрапили і два криворізькі виші. Проте їх рейтинг впав на кілька позицій порівняно із 2023 роком.

Реклама

Рейтинг розміщений на сайті “Освіта. UA”, – повідомляє Інформатор.

У рейтинговій таблиці українські університети розмішені за показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Реклама

За цими показниками найкращими вишами Кривого Рогу визнані Криворізький державний педагогічний університет, який зайняв 33 позицію, та Криворізький Національний університет, опинившись на 38 місці. При цьому Криворізький педагогічний університет порівняно з минулим роком опустився на 2 сходинки, а Криворізький Національний університет – на 5.

Згідно з результатами рейтингу 2024 року найвищий індекс Гірша серед українських закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка.

Друге місце рейтингу Scopus посідає Харківський національний університет ім. Каразіна. На третій позиції – Львівський національний університет ім. Франка.

Реклама

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет ім. Мечникова.

Раніше Інформатор показав, як виглядали навчальні заклади Кривого Рогу 50 років тому. Також ми писали, що у Кривому Розі обʼєднають два виші.

Олена Шевченко

Реклама