Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Співпраця з Люксембургом надає додаткові можливості для підвищення якості освіти в Кривому Розі

 

Ознайомили керівництво Люксембурзької державної агенції з розвитку LuxDev та консалтингової компанії PROMAN з роботою шкіл, закладів професійно-технічної освіти та вишів міста. Наші партнери зазначають, що важливим фактом є те, що проєкт не починається «з нуля» – в Кривому Розі вже триває системна робота з трансформації освіти.  

Проєктом за кошти Люксембургу передбачено придбання понад 10 тис комп’ютерів, створення профільних лабораторій для закладів освіти, залучення кращих європейських та національних експертів, в тому числі для підвищення рівня викладання.

У співпраці з Міністерством освіти та науки України планується розробити та впровадити нові програми для шкіл з технічним спрямуванням та закладів профтех та вищої освіти, впровадження профорієнтації. Буде посилена взаємодія навчальних закладів та підприємств. Також будуть підтримані інклюзивні форми навчання для дітей з особливими потребами.

Питанню профорієнтації була присвячена і «(не)конференція» EdCamp, що пройшла в КНУ. Захід зібрав освітян, експертів, представників промисловості міста та підприємців.   Підвищення якості та адаптації освіти до реальних потреб ринку праці – один з ключових інструментів розвитку економіки Кривого Рогу. Важливо, щоб криворіжці мали роботу і заробітну плату.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору