Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Померла відома біологиня з Кривого Рогу

14 квітня померла кандидат біологічних наук Наталія Михайлівна Сметана. Вона пішла у засвіти на 77-ому році життя. Більшу частину життя Наталія Михайлівна працювала у Криворізькому ботсаду.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Криворізький ботанічний сад.

Наталія Михайлівна Сметана закінчила біологічний факультету Дніпропетровського державного університету та отримала призначення до Наурзумського заповідника у Казахстані. Там у 1978 році вона захистила кандидатську дисертацію «Екологія варанових птахів Наурзумського заповідника та їхня роль у лісових біоценозах».

Після повернення на батьківщину Наталія Михайлівна тривалий час працювала в Криворізькому ботанічному саду Національної академії наук України. на різних посадах.

«Завжди була усміхнена, скромна і надзвичайно працелюбна – вона була «універсальним біологом», – згадують колеги.

Наталія Михайлівна очолювала групу квітникарства у відділі інтродукції та акліматизації рослин. Пізніше у відділі оптимізації техногенних ландшафтів опрацьовувала матеріали щодо систематики та структури комплексів наземної мезофауни Кривбасу, займалася питаннями зооіндикації порушених екосистем регіону. У численних наукових експедиціях була незамінним орнітологом.

Раніше Інформатор повідомляв, що помер колишній викладач Криворізького педагогічного університету, якому було 100 років. Також ми писали про смерть викладача біології у криворізькому педагогічному університеті Валерія Коцюруби.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору