Триває Великій пост. Але це не привід для того, щоби харчуватися несмачною. Багато цікавих страв можна приготувати навіть без м’яса та яєць.
Інформатор пропонує рецепт капустяних котлет, які сподобаються і тим, хто посту не дотримується
Капустяні котлети без яєць
Продукти
- 400 г свіжої капусти,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 2 картоплі,
- 3 зубчики часнику,
- 1/2 ч. л. солі,
- чорний перець за смаком,
- 2 ст. л. манної крупи,
- 2 ст. л. муки
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.
Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.
Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.
Потім капусту і цибулю доре віджимаємо, перекладаємо в миску.
До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.
Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.
Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.
Вологими руками формуємо капустяні котлети.
Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.
Подавати можна зі сметаною чи улюбленим соусом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачні котлети з картоплі та гречки. Також ми розповідали про те, як приготувати бюджетні хлібні котлети.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко