Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі дитину вкусив заражений кліщ: що з малечею

У Кривому Розі зареєстрований випадок покусу дитини кліщем, зараженим небезпечною хворобою бореліозом. Лише своєчасне звернення до лікаря врятувало його від страшних наслідків. Адже така хвороба може призвести до інвалідності. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на дитячого лікаря-інфекціоніста Світлану Куніцину.

За словами лікаря, 30 березня 5-річне маля з батьками приїхало до родичів у село. В першу ж ніч дитина поскаржилася на головний біль. 31 березня дитину оглянув дитячий ЛОР. Він на 5 днів призначив антибіотик.

3 квітня мати знайшла на голові дитини досить великого кліща.
В той же день хлопчика повезли до дитячого хірурга, який видалив комаху і рекомендував обстежити його на наявність в його тілі збудника хвороби Лайма – борелії.

Аналіз було зроблено і виявилося, що цей кліщ був заражений саме бореліями.

На прийом до Світлани Куніциної вони потрапили 6 квітня. Лікар зазначає, що якщо б дитина звернулась до неї вперше саме 6 квітня, то пройшов майже тиждень й призначати антибіотик не мало б ніякого сенсу. Тобто від цього кліща дитина практично 100% заразилася б і захворіла.

У цьому випадку малечі пощастило. Його показали лікарю саме тоді, коли було треба. Лікар призначив дитині антибіотик саме той, що  потрібен. Лікування проводилося правильно. Хірург, видаливши кліща,  спрямував батьків на обстеження цього кровососа. Тепер у хлопчика є шанс не захворіти.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі виявили сказ у тварин. Також повідомлялося про те, що  що через африканську чуму свиней у Дніпропетровську область заборонили ввозити м’ясо з Кіровоградщини.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору