Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кліщі атакують навіть взимку: у Кривому Розі дитину вкусила небезпечна комаха

У спеціальній літературі пишуть, що сезон укусів клещів починається тоді, коли повітря досягає температури 5 – 7 градусів тепла. Але мабуть у природі щось змінилося. Все частіше фіксуються випадки, коли ці небезпечні комахи нападають навіть при мінусовій температурі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на дитячого лікаря-інфекціоніста Світлану Куніцину, ще взимку до неї привели дитину, яку покусав кліщ. Кліщі масово атакують домашніх улюбленців.

Світлана нагадує, що у випадку, коли кліщ все ж таки вкусив, треба зробити наступне:

1. Кліща треба видалити. Якомога скоріше і обов`язково цілком. Це можна зробити самостійно або звернутися до спеціаліста – лякаря-хірурга.
2. Непогано буде кліща обстежити на наявність в ньому борелій. У Кривому Розі це роблять в лабораторії “Медікома” на Пушкіна).
3. Або провести дослідження кліща на приналежність до іксодових кліщів – це роблять ентомологи (колишня СЕС Покровського району).
4. Звернутися до лікаря-інфекціоніста за рекомендаціями профілактичного лікування з метою попередження захворювання кліщовим бореліозом та можливого наступного лабораторного обстеження.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі виявили сказ у тварин. Також повідомлялося про те, що  що через африканську чуму свиней у Дніпропетровську область заборонили ввозити м’ясо з Кіровоградщини.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Нагору