Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як маленький “Талісман” з Криворізького району підтримує військових

9-тирічного хлопчика Артема Рябчикова з Криворізького району знає, мабуть, вся Україна. Влітку та восени 2022 року він на власному блок-посту у селищі Широке проводжав та зустрічав військові автомобілі. Це був останній блок-пост перед виїздом на передову. Малого воїна прозвали “Талісман”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОВА, саме там з прапором у руках Артемко бажав нашим хлопцям повернутися живими і радісно привітав їх, коли вони поверталися додому. Стомленим й суворим військовим розповідав вірші, співав пісні. Серце оборонців одразу ж тануло. Малого обіймали, тиснули руку. Намагалися віддячити за дитячу щирість.

У школяра ціла колекція шевронів. Ще йому подарували каску. Один з військових передав бронік і зроблені на замовлення берці. Інший – спеціально пошиту форму.

Один з військових передав бронік і зроблені на замовлення берці. Інший – спеціально пошиту форму.

Один з військових передав бронік і зроблені на замовлення берці. Інший – спеціально пошиту форму.

Голова Дніпропетровської ОВА вручив йому цінний дарунок на згадку.

Голова Дніпропетровської ОВА вручив йому цінний дарунок на згадку.

Коли звільнили правобережжя Херсонщини, воїни перестали проїжджати селищем. Тоді школяр став підтримувати їх у шпиталі. Й зараз із деякими на зв’язку.

Особлива дружба малого з військовим Миколою на псевдо «Мартин». Чоловік називає названого сина «хлопчиком, який його чекав». Навіть коли боєць під час штурму отримав важке поранення.

Під час презентації проєкту Титани UA, Артемко зустрівся зі своїми дорослими друзями, а голова Дніпропетровської ОВА вручив йому цінний дарунок на згадку.

Артемко серед друзів-військових

Артемко серед друзів-військових

Раніше Інформатор писав про те, що криворізького нацгвардійця посмертно нагородили медаллю “За мужність”. Також повідомлялося про те, що начальника дільниці рудника “Суха Балка” Володимира Михайленка нагородили орденом “За мужність“.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору