Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українська кіберкоманда NaVi стала чемпіоном світу по Counter Strike: серед гравців був спортсмен з Дніпропетровської області

31 березня відбувся фінальний матч турніру з кібкрспорту PGL Major Copenhagen 2024. У змаганнях з гри у Counter Strike 2 приймала участь українська кіберспортивна команда NaVi. Хлопці здобули перемогу і стали найкращими у світі. Серед гравців команди був кіберспортсмен з Дніпра Валерій Ваховський.

Про це написали на сайті Half-Life Television,- передає Інформатор.

Українська команда кіберспортсменів NaVi – Natus Vincere – здобула перемогу в найпрестижнішому турнірі з Counter Strike 2, який має назву PGL Major Copenhagen 2024. Під час оголошення результатів троє гравців були закутані в український прапор. Варто зазначити, що лише троє з шести гравців команди – українці.

У фіналі українська команда змагалася з американцями. Загальний рахунок склав 2:1 на користь України. Матч відбувся у форматі ” до двох перемог”: переможцем стає той, хто першим здобуде дві перемоги в серії ігор.

Призовий фонд турніру склав 1,250 млн доларів. “Sport.ua” зауважує, що головний приз ділиться на всіх, тому за свої виступи гравці NaVi заробили 500 тисяч доларів.

В складі української команди NaVi виступають наступні гравці:

  • Валерій “b1t” Ваховський (Україна, Дніпро)
  • Юстінас “jL” Лекавічус (Литва)
  • Алексі “Aleksib” Віролайнен (Фінляндія)
  • Міхай “iM” Іван (Румунія)
  • Ігор “w0nderful” Жданов (Україна, Одеса)
  • Андрій “B1ad3” Городенський тренер (Україна, Київ).

Валерій Ваховський родом з Дніпра. Хлопцю всього 21 рік, а він вже встиг за кар’єру виграти понад мільйон доларів. Першим серйозним досягненням Валерія стала перемога у відкритій кваліфікації CIS Minor Championship — Berlin 2019 із командою NOTBAD. Потім Валерій взяв участь у проекті NAVI Esports Camp: він демонстрував чудову гру і одним із перших отримав запрошення до NAVI Junior.

У 2021 році Валерій Ваховський з ніком b1t став повноцінним гравцем основного складу команди NAVI. Валерій славиться своїми хедшотами (прицільними пострілами у голову у грі Counter Strike). У 2021 році на змаганнях у Стокгольмі b1t поставив рекорд за всю історію Major-турнірів за кількістю хедшотів. Також український рифлер (гравець у Counter Strike) NAVI Валерій b1t Ваховський став найкращим гравцем 2023 року за відсотком хедшотів.

Валерій Ваховський

Раніше Інформатор повідомляв, що у грі Minecraft відтворили соляні копальні Соледара, а донати від гравців підуть на відбудову гімназії у Криворізькому районі. Також ми писали, де у Кривому Розі знаходиться найбільший в місті кіберклуб.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 Олена Шевченко 

Нагору